Renovatie en uitbreiding Klooster Mariënhage Eindhoven

De Orde der Augustijnen is een kloostergemeenschap met locaties in Utrecht, Venlo en Eindhoven. Als gevolg van vergrijzing en het wegvallen van leden is besloten om alle Augustijnen op één locatie te huisvesten in klooster Mariënhage te Eindhoven. In samenwerking met de architect is gestart met een nieuw indelingsplan om voldoende appartementen in het gebouw in te passen. Vervolgens is door de architect een ontwerp gemaakt van de nieuwe hoofdentree en is een nieuwe kapindeling ontworpen zodat ook op de topverdieping appartementen ingepast konden worden.

Vervolgens zijn de benodigde vergunningen aangevraagd met als complicerende factor dat het gebouw deels een rijksmonument en deels een gemeentelijk monument is, wat extra aandacht vraagt.

Na realisatie is een binnen het budget en planning gerealiseerd woongebouw opgeleverd. Door samenwerking met een lokale zorgpartij is voor de bewoners op leeftijd ook voorzien in optimale zorg. Ook de nieuwe bijeenkomstruimte is een aanwinst voor het kloosterleven zodat deze gemeenschap nog jaren bijeen kan blijven op deze unieke locatie.