Bestemmingsplan Rietstok Gemonde voor vaststelling naar gemeenteraad

September 2023 - De vraag naar woningen is groot. Ook in Gemonde zijn de laatste jaren weinig woningen gebouwd. Het bestemmingsplan Rietstok Gemonde geeft ruimte aan 28 nieuwe woningen, waarvan een kwart voor starters. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vorig jaar ter inzage gelegen. Naar aanleiding van een aantal zienswijzen is het plan aangepast. Het bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

Lees meer

Hoogste Punt Viering Nijmegen

Augustus 2023 - De zomervakantie zit er weer op, dus 'back to business'. Samen met onze (bouw)partners hebben wij deze week het glas geheven op het Hoogste Punt van 23 prachtige woonzorgappartementen met daaronder een koffiebar in het Hart van Waalsprong te Nijmegen. Wij zijn trots om dit mooie tussenresultaat en kijken met vertrouwen uit naar de eindoplevering welke in het voorjaar van 2024 plaats zal vinden.

Lees meer

Vrijborg betrokken bij nieuwbouwproject gemeente Gemert-Bakel

Juni 2023 - De gemeente Gemert-Bakel gaat groeien naar 35.000 inwoners. Ondanks deze groei willen we een aantrekkelijke gemeente blijven voor inwoners en ondernemers. De woningbehoefte voor eigen inwoners van de gemeente is groot. De komende 10 jaar bouwen we daarom samen met ontwikkelaars 2.400 woningen. Eerder prioriteerde het college van burgemeester en wethouders 26 woningbouwprojecten om snel zoveel mogelijk woningen in Gemert-Bakel te kunnen realiseren.

Lees meer

Juni 2023 - Huize Overberg in Sint-Michielsgestel moet inspelen op toenemende zorgvraag

Aan de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel komt een woon-zorgcomplex met plaats voor veertig dementerende ouderen. Naar verwachting zal het gebouw in het begin van 2025 opgeleverd worden.

Lees meer

Villa Le Monde; er wordt dagelijks genoten van de huiselijke sfeer.

Februari 2023 - Een klein jaar na de opening van Villa Le Monde, kan de balans opgemaakt worden. De villa biedt een stijlvolle, veilige en comfortabele woonomgeving voor permanente bewoning of tijdelijk verblijf voor ouderen die zorg behoeven.

Lees meer

Schot in de ontwikkeling Gezondheidscentrum en appartementen Reeshof

Februari 2023 - Middels deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van de voortgang van de nieuwbouw van het gezondheidscentrum Reeshof met appartementen aan de Bergeijkstraat in Tilburg.

Lees meer

Het tweede centrum van Nijmegen, aan de overkant

November 2022 - Langzaam maar zeker krijgt Nijmegen een tweede stadscentrum: schuin tegenover het oude, aan de andere kant van de rivier. Met winkels, sporthal, school, (zorg)appartementen en woningen. De eerste bewoners wonen er al.

Lees meer

Oplevering (zorg-)appartementen De Lange Wei Giessenburg

September 2022 - Op vrijdag 30 september heeft de (technische) oplevering plaatsgevonden van 36 (zorg)appartementen te Giessenburg. Het is een prachtig gebouw geworden op een fraaie plek aan de rand van het dorp. De feestelijke opening zal in het najaar 2022 plaatsvinden.

Lees meer

Eindelijk open dag van Prezzent De Ark

September 2022 - Ze wonen er al vanaf april vorig jaar, maar door steeds maar weer een lockdown kon er niet eerder een écht feestje gevierd worden. Om teleurstellingen te voorkomen hebben ze lang gewacht, maar begin september was er dan toch eindelijk de feestelijke open dag.

Lees meer

Huizen geschrapt voor meer groen bij bouwplan Pastorietuin Boxtel

Juli 2022 - Vrijborg Vastgoedontwikkeling heeft het oude bouwplan voor de Pastorietuin aan de Baroniestraat in Boxtel in de prullenbak gegooid. Bij Smalwater komt meer ruimte voor groen.

Lees meer

Nieuw woonzorgcentrum in Kamelenspoor voor mensen met dementie

Juli 2022 - Het college van B&W is positief over het initiatief om een woonzorghuis te bouwen op het perceel Kamelenspoor 268 te Maarssen.

Lees meer

Het Manresapark in bloei. Een impressie van het afgeronde deelproject woningbouw Nieuw Manresa.

Juni 2022 – Vrijborg realiseert een woonzorghuis op Nieuw Manresa in Venlo. Een nieuwe wijk waar wonen en zorg elkaar gaan ontmoeten. De realisatie van de bouw van ons woonzorghuis start naar verwachting begin 2023 en de oplevering is dan ruim een jaar later. Het deelproject woningbouw Nieuw Manresa in Venlo is afgerond, klik verder voor een impressie daarvan.

Lees meer

Enthousiast terugkijken op ontwikkeling woonzorghuis Paravicini Bergen op Zoom

Mei 2022 - Sinds de opening half maart van het woonzorghuis Paravicini te Bergen op Zoom, wordt hier met veel plezier gewoond én gewerkt. Eind april heeft de feestelijke opening plaatsgevonden en was het enthousiasme zowel bij de bewoners als de medewerkers van de gezichten af te lezen. Wij wensen iedereen veel succes en plezier en kijken wij terug op een fijne samenwerking met alle betrokken partijen.

Lees meer

Ook voor vleermuizen is er straks een plekje in deze nieuwbouw

Maart 2022 - Wonen op stand, maar dan in een sociale huurwoning. Het geldt straks niet alleen de bewoners van de 34 appartementen in de nieuwe Amaliahof in Culemborg. Ook de vleermuizen die nu nog in een oude gedeelte wonen, kunnen in de nieuwbouw terecht.

Lees meer

Informatieavond over nieuwbouw Rietstok Gemonde

Maart 2022 - Op maandag 21 maart organiseert Vrijborg een open inloopavond over het nieuwbouwproject aan de Rietstok te Gemonde. Tony Koster, Vrijborg: “De afgelopen periode hebben we de plannen met de klankbordgroep Rietstok besproken. Nu is het moment om de buurtbewoners en belangstellenden te informeren over het type woningen, de duurzame manier van bouwen, groene omgeving en de verkeerssituatie ter plekke. We hopen dan ook dat mensen met vragen over het project zich aanmelden voor de informatieavond.”

Lees meer

Flinke belangstelling van (jonge) inwoners uit Gemonde voor nieuw ‘wijkje’ De Rietstok

Maart 2022 - Tientallen inwoners van Gemonde hebben al geïnformeerd naar de mogelijkheden om een woning te kopen in het bouwplan De Rietstok. Het college van B en W van Sint-Michielsgestel zet het licht nog wat meer op groen voor de uitwerking van de plannen voor de bouw van 28 (koop)woningen in een deel van de tuin van het gemeentelijke monument aan Dorpsstraat 23.

Lees meer

Vergrijzingsgolf Sint-Michielsgestel noopt tot acties

Februari 2022 - Er zijn flink wat acties nodig om de aanstormende vergrijzingsgolf in Sint-Michielsgestel de komende jaren aan te pakken. Dat zit sinds deze week wel tussen de oren van de negen politieke partijen die in Sint-Michielsgestel meedoen aan de verkiezingen.

Lees meer

Het aantal mensen met dementie groeit de komende decennia explosief

Januari 2022 - Het aantal mensen met dementie groeit de komende decennia explosief. Gemeenten in de regio doen hun best om daar op in te spelen. Maar het is nog lang niet genoeg, vindt Alzheimer Nederland.

Lees meer

Update Project Paravicini Bergen op Zoom

Januari 2022 - Eind 2021 hebben we een leuk filmpje gemaakt over de vorderingen op het project Paravicini in Bergen op Zoom. Hier worden een woonzorgvilla met 22 zorgappartementen en een appartementengebouw met 28 levensloopbestendige seniorenappartementen gerealiseerd.

Lees meer

Paravicini in de gevels!

November 2021 - In Bergen op Zoom realiseren we een woonzorgvilla met 22 zorgappartementen en een appartementengebouw met 28 levensloopbestendige 2,3 en 4-kamer seniorenappartementen. Naast de woonzorgvilla is nu ook het appartementengebouw uit de steigers en dan zie je pas goed wat voor prachtige gebouwen er worden neergezet! De appartementen uit het appartementengebouw zullen allemaal beschikken over een eigen parkeerplek en een inpandige fietsenstalling.

Lees meer

Steeds meer woonzorgvilla's en niet meer alleen voor de rijke 'happy few'

November 2021 - Woonzorgvilla’s voor ouderen met dementie schieten als paddenstoelen uit de grond. Het blijkt een gat in de markt. In eerste instantie vooral voor de rijke ‘happy few’, maar inmiddels zijn er ook kleinschalige, particuliere voorzieningen voor senioren met een minder dikke portemonnee.

Lees meer

Voorbereidingen bouw Gezondheidscentrum Reeshof in volle gang

Oktober 2021 - Op 18 oktober jongstleden, heeft er in Basisschool De Fonkel een omwonendenavond plaatsgevonden. De opkomst was erg mooi en we zijn trots om te zien dat de buurt zo positief betrokken is bij deze ontwikkeling. In de nieuwsbrief kunt u verder lezen over de plannen.

Lees meer

Vrijborg draagt bij aan duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld

Oktober 2021 - Het Amvest Living & Care Fund is voor de tweede keer op rij door de GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Ook de twee andere fondsen van Amvest, het Amvest Residential Core Fund en Amvest Separate Accounts van Aegon hebben de maximale score van 5 sterren behaald en zijn daarmee beide Green Star. Vrijborg is zeer trots nauw samen te mogen werken met Amvest en feliciteren hen met deze prachtige titel.

Lees meer

Gelddijk Culemborg krijgt keurig aangelegde binnentuin

Oktober 2021 - Nog meer gave beelden van het project Gelddijk in Culemborg. Een mooie aanvulling op het woningbouw programma in Culemborg!

Lees meer