Paravicini in de gevels!

November 2021 - In Bergen op Zoom realiseren we een woonzorgvilla met 22 zorgappartementen en een appartementengebouw met 28 levensloopbestendige 2,3 en 4-kamer seniorenappartementen. Naast de woonzorgvilla is nu ook het appartementengebouw uit de steigers en dan zie je pas goed wat voor prachtige gebouwen er worden neergezet! De appartementen uit het appartementengebouw zullen allemaal beschikken over een eigen parkeerplek en een inpandige fietsenstalling.

Lees meer

Steeds meer woonzorgvilla's en niet meer alleen voor de rijke 'happy few'

November 2021 - Woonzorgvilla’s voor ouderen met dementie schieten als paddenstoelen uit de grond. Het blijkt een gat in de markt. In eerste instantie vooral voor de rijke ‘happy few’, maar inmiddels zijn er ook kleinschalige, particuliere voorzieningen voor senioren met een minder dikke portemonnee.

Lees meer

Voorbereidingen bouw Gezondheidscentrum Reeshof in volle gang

Oktober 2021 - Op 18 oktober jongstleden, heeft er in Basisschool De Fonkel een omwonendenavond plaatsgevonden. De opkomst was erg mooi en we zijn trots om te zien dat de buurt zo positief betrokken is bij deze ontwikkeling. In de nieuwsbrief kunt u verder lezen over de plannen.

Lees meer

Vrijborg draagt bij aan duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld

Oktober 2021 - Het Amvest Living & Care Fund is voor de tweede keer op rij door de GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Ook de twee andere fondsen van Amvest, het Amvest Residential Core Fund en Amvest Separate Accounts van Aegon hebben de maximale score van 5 sterren behaald en zijn daarmee beide Green Star. Vrijborg is zeer trots nauw samen te mogen werken met Amvest en feliciteren hen met deze prachtige titel.

Lees meer

Gelddijk Culemborg krijgt keurig aangelegde binnentuin

Oktober 2021 - Nog meer gave beelden van het project Gelddijk in Culemborg. Een mooie aanvulling op het woningbouw programma in Culemborg!

Lees meer

Start bouw zorgappartementen De Groene Wei in Giessenburg feestelijk gevierd

September 2021 - Op dinsdag 21 september hebben BM van Houwelingen en KleurrijkWonen de bouw van de zorgappartementen aan De Groene Wei in Giessenburg feestelijk gevierd. De bouw neemt iets meer dan een jaar in beslag, dus de oplevering wordt verwacht in de zomer van 2022.

Lees meer

Betrokken ondernemerstonen tonen draagvlak starterswoningen De Rietstok aan.

September 2021 - De door een kleine groep geuite weerstand tegen de bouw van starterswoningen in het plan De Rietstok vormt een bedreiging voor de leefbaarheid van Gemonde. Die boodschap geven Alwien Geerts en Marcel Klomp af, twee lokale ondernemers die zich betrokken voelen bij het dorp. Het aantonen van een groot draagvlak moet de gemeenteraad overtuigen.

Lees meer

Hoogste punt Paravicini Bergen op zoom is bereikt

Juli 2021 - Onder het genot van heerlijke friet, snacks en een drankje, hebben we op feestelijke wijze het uitvoeringsteam (letterlijk) in het zonnetje gezet. Zonder hun hadden we deze mooie mijlpaal niet bereikt. Wethouder Patrick van der Velden, Clasien Schakenraad van Het Gastenhuis en Jack Koch van Ballast-Nedam hebben samen met Tony Koster de vlaggen gehesen op dit heuglijke feit. Hier worden een woonzorgvilla met 22 zorgappartementen en een appartementengebouw met 28 levensloopbestendige seniorenappartementen gerealiseerd.

Lees meer

Bouw zorgappartementen De Groene Wei in Giessenburg gestart

Juli 2021 - De bouw is gestart van De Groene Wei. Nieuwbouw van een woonzorgcomplex met 36 eenheden voor KleurrijkWonen. Er komen 24 zorgappartementen en dagbesteding voor De Lange Wei en 12 begeleid wonen appartementen voor Syndion. Mooi project op unieke locatie aan de rand van Giessenburg. Architect Architectenbureau Visser en Bouwman, initiatief en bouw BM van Houwelingen. De oplevering zal plaatsvinden in de nazomer van 2022. Mooie KleurrijkWonen ontwikkeling om met Vrijborg bij betrokken te zijn!

Lees meer

Een mooie stap verder in de richting van de ontwikkeling van woonzorghuis Sint-Michielsgestel

Juli 2021 - Onlangs is de handtekening gezet onder de koopovereenkomst van Villa ‘Overberg’. Een villa in het centrum van Sint-Michielsgestel, gelegen op een parkachtig perceel. Vrijborg gaat hier een prachtig woonzorghuis ontwikkelen.

Lees meer

Bouw Amaliahof van start!

Juli 2021 - De bouw is gestart van de Amaliahof. Afgelopen jaren ontwikkeld voor KleurrijkWonen op prachtige plek aan de Van Pallandtdreef in gemeente Culemborg. Ontwerp van opZoom, realisatie door Van Wijnen, bestaande opstallen circulair gesloopt door A. van Liempd Sloopbedrijven B.V. Beoogde oplevering van de 34 fraaie levensloopbestendige huurappartementen zomer 2023. Mooi project om ontwikkeld te hebben met Vrijborg!

Lees meer

GAVE LOCATIE MET HISTORIE IN GEMERT

Juni 2021 - De ontwikkeling van de leegstaande textielfabriek in het centrum van Gemert krijgt vorm. Stepforward zal in opdracht van Vrijborg alle zaken rondom aanwezige bodemverontreinigingen uit handen nemen, zodat wij op dit gebied volledig ontzorgd worden.

Lees meer

Jongenspatronaat Tiel getransformeerd tot woonzorggebouw

Juni 2021 - Het voormalig jongenspatronaat in het centrum van Tiel biedt onderdak aan zestien woon-zorgeenheden en ondersteunende ruimten voor zorginstelling Prezzent. Naar ontwerp van Zecc Architecten is de gevel gerestaureerd en daarachter onderscheidende nieuwbouw gerealiseerd.

Lees meer

Bouwen woningen voor ouderen krijgt hoge prioriteit

Juni 2021 - ActiZ, Aedes, VNG, ZN en de ministeries van BZK en VWS slaan de handen ineen om komende jaren meer dan honderdduizend extra woningen te realiseren voor ouderen. In de bestuurlijke afspraken hebben de partijen de doelstelling opgenomen om in de komende vijf jaar 60.000 extra woningen voor ouderen en 25.000 extra verpleegzorgplekken te creëren.

Lees meer

Bouw Villa Le Monde Gogelstraat Vught in volle gang

Mei 2021 - Villa Le Monde aan de Gogelstraat in Vught opent naar verwachting eind 2021 haar deuren voor de eerste bewoners. Tot die tijd wordt er volop gewerkt aan de realisatie van deze prachtige nieuwe locatie.

Lees meer

Realisatie nieuwbouwwoningen plan Rietstok Gemonde dichterbij

Mei 2021 - Er zit schot in de nieuwbouw in Gemonde die Vrijborg Vastgoedontwikkeling en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in februari 2019 al aankondigden. Heel veel details kunnen er nog niet gegeven worden, maar wel dat de verkoop naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar start.

Lees meer

Plan voor 40 zorgstudio's bij Villa Dennenhaghe in Tilburg

Mei 2021 - De statige Villa Dennenhaghe aan de Koningshoeven krijgt mogelijk een nieuwe bestemming als woonzorgcomplex voor senioren. Inmiddels is een principeverzoek in gediend bij de gemeente Tilburg. Vrijborg wil deze plannen, in samenwerking met projectontwikkelaar Somerset Capital Partners (SCP) gaan uitvoeren.

Lees meer

Nieuwe zorgwoning in Hoge Woerd (Leidsche Rijn)

Mei 2021 - Op de voormalige locatie van loon- en grondwerkbedrijf Oskam B.V. ontwikkelt Vrijborg, vanuit het samenwerkingsverband Hoogerlust Planontwikkeling en in samenwerking met adviesbureau VKZ het plan voor een woonzorggebouw met circa 30 zorgeenheden voor ouderen met dementie. Daarnaast komen er drie of vier woningen langs het lint van ‘t Zand.

Lees meer

De Ark Tiel op ingetogen wijze, maar naar grote tevredenheid opgeleverd!

April 2021 - Op 1 april jongstleden heeft de overdracht van De Ark in Gemeente Tiel plaatsgevonden. De Bonth van Hulten (Koninklijke VolkerWessels) heeft op ingetogen wijze de sleutel overgedragen aan KleurrijkWonen en Prezzent. Een prachtig iconisch gebouw is het geworden met een fraai herstelde historische gevel met daarachter 18 schitterende nieuwbouw stadsappartementen. Wij kijken met trots en blijdschap terug op de fijne samenwerking!

Lees meer

Vrijborg en Dennenborgh verkopen zorgcomplex in Bergen op Zoom

Maart 2021 - Investment manager en ontwikkelaar Amvest heeft een woonzorgcomplex in Bergen op Zoom gekocht van ontwikkelaar Vrijborg en belegger Dennenborgh Group. Woonzorginstelling Het Gastenhuis zal hier een thuis bieden aan mensen met dementie.

Lees meer

Ontwikkeling zorgappartementen voor ouderen op plek van Huize Overberg Sint-Michielsgestel

Maart 2021 - Vrijborg Vastgoedontwikkeling heeft ideeën op papier gezet om de oude villa Huize Overberg aan de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel, een huis uit 1970, te slopen.

Lees meer

Herbestemming Pastorie Boxtel naar woonzorghuis uitgezonden in tv-programma BinnensteBuiten

21 december 2020 - In de oude pastorie in het Brabantse Boxtel wonen zeven jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die samen een woongemeenschap vormen. Iedere bewoner heeft aan het appartement een eigen draai weten te geven, maar ze weten geen raad met de hal.

Lees meer

(Zorg)woningen ’t Zand Hoge Woerd

Vlakbij het Castellum Hoge Woerd, achter ’t Zand 46, komt nieuwbouw. Het plan is om aan ’t Zand (aan beide zijden van ’t Zand 44) 2 vrijstaande woningen en 2 twee-onder-een kapwoningen te bouwen. Op de achterliggende kavel ’t Zand 46a komt een gebouw voor ouderen met dementie.

Lees meer

Nieuwe woningen in Culemborg aan de Gelddijk en Otto van Reesweg opgeleverd

Oktober 2020 - Na hard werken, was het dan eindelijk zover. Op woensdag 21, donderdag 22 en maandag 26 oktober werden de 29 levensloopbestendige- en eengezinswoningen opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Lees meer