Ontwikkeling woon-zorghuis Hart van de Waalsprong Nijmegen

In Nijmegen ontstaat een nieuw stadsdeel: Hart van de Waalsprong. Binnen deze unieke gebiedsontwikkeling van AM en VanWonen heeft Vrijborg een woon-zorghuis ontwikkeld met 23 zorgeenheden. Deze stadsvariant van zorgwonen ligt op een geweldige plek: aan een fraai plein met horeca, direct bij de nieuwe loopbrug naar het natuurgebied rond het historische Fort Beneden-Lent. Binnen de totale ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel komen ruim 500 woningen, twee winkelcentra, vele voorzieningen en horeca.

Het stedenbouwkundige plan en de regie daarover is in handen van De Zwarte Hond. Vrijborg realiseert het woonzorghuis in goed overleg met de gebiedsontwikkelaar, stedenbouwkundige en gevelarchitect. Er is overeenstemming met de toekomstige exploitant en institutionele eindbelegger. Met dit ‘stadse' woonzorghuis draagt Vrijborg bij aan de kwalitatieve en gestage groei van deze landelijk opererende exploitant van particuliere woonzorghuizen.

Het iconische ontwerp van de gevels is van Monadnock Architecten. Achter de gevels is de woonzorg indeling en inrichting van de hand van de mensen van B+O Architecten en Cornelissen Aannemingsbedrijf bv uit Zeeland (NB) zal de bouw gaan realiseren. De ontwikkeling gaat de DO- en vergunningsfase in. De bouw is gestart in het voorjaar van 2023 en de oplevering gaat plaatsvinden in het voorjaar van 2024


Bekijk hier ook de website van het plangebied: (Plan Hart van de Waalsprong - Hart van de Waalsprong).