Ontwikkeling woonzorghuis Dodewaard

In 2019 heeft Vrijborg een locatie aangekocht in Dodewaard. Het ligt aan de fraaie groene dijkzijde van het dorp in een fijne woonomgeving en toch binnen loopafstand van de centrumvoorzieningen met winkels, horeca en een gezondheidscentrum. Op deze mooie plek, met aan de voorzijde vrij zicht over de weilanden, ontwikkelen wij een woonzorghuis met 20 appartementen en een woning voor het echtpaar dat de locatie zal gaan beheren. Het geheel zal een dorpse en karakteristieke uitstraling krijgen, het ontwerp is van de hand van SW Architecten uit Wageningen.

De ruimtelijke procedures zijn in voorbereiding, de gemeente is zeer positief over het planinitiatief. Wanneer de procedures vlot verlopen kan de realisatie in de zomer van 2022 starten, de oplevering is dan een jaar later. Er is een intentieovereenkomst voor de zorgexploitatie en ook voor de belegging zijn we in gesprek met een degelijke partij.

De getoonde afbeeldingen betreffen een voorlopig ontwerp, in het najaar van 2021 zullen de omwonenden worden uitgenodigd om als eerste kennis te maken met ons bijzondere plan en de betrokken partijen.