Ontwikkeling gezondheidscentrum en appartementen Reeshof Tilburg

In het voorjaar van 2020 heeft Vrijborg een intentie gesloten met de gemeente Tilburg voor de realisatie van een nieuwbouwcomplex van ca. 55 levensloopbestendige appartementen boven een maatschappelijk in te vullen plint. De grond is inmiddels aangekocht en het collegeakkoord is verleend. Over maatschappelijke invulling worden nog gesprekken gevoerd maar er komt in ieder geval een nieuw gezondheidscentrum van ruim 1.500 m².

In de directe nabijheid liggen diverse voorzieningen zoals een winkelcentrum, scholen en een wandelpark. De locatie ligt mooi in het groen en is zeer goed ontsloten, parkeren voor bewoners en bezoekers voor de deur. Vrijborg ontwikkelt de voorliggende plannen in goed overleg met de gemeente Tilburg én de omgeving.

De levensloopbestendige appartementen voldoen aan de richtlijn toegankelijkheid gebouwen. Naast de nieuwbouwappartementen (op de plek van het voormalige gezondheidscentrum) komt een nieuw woonzorghuis voor bewoners met een zorgindicatie, gezien de gebiedsontwikkeling zal de realisatie daarvan niet eerder starten dan eind 2023. De start bouw van de appartementen is beoogd in de april 2023, bouwtijd is ruim een jaar.

Het ontwerp is van de hand van H-kwadraat Architecten. Na de laatste afstemming met de gemeente is de omgevingsparticipatie en -communicatie opgestart, zie daartoe ook de projectwebsite www.c-punt.nl