Ontwikkeling dubbel woonzorghuis Zuidkade Boskoop

In de zomer van 2021 heeft Vrijborg de koopovereenkomst gesloten voor een ruim perceel aan de Zuidkade in Boskoop. Uniek gelegen direct met de tuin aan het water van drukbevaren Gouwe verschijnt hier een dubbel woonzorghuis met 42 zorgappartementen.

Het perceel heeft tientallen jaren gediend als bouwwerf voor een wegenbouwbedrijf. In een verder verleden was hier het natuurbad Boskoop gelegen. De kademuur is recent vervangen en samen met de fraaie tuin en het, in historische architectuur op te trekken woonzorghuis, vormt het straks een fraai geheel. Passend bij de waterrijke omgeving.

De locatie ligt op loopafstand van het centrum en vanuit de tuin is de unieke hefbrug over de Gouwe te zien. Vrijborg realiseert het woonzorghuis in goed overleg met de omgeving en de gemeente. Inmiddels is er overeenstemming met de toekomstige exploitant en institutionele eindbelegger. Met dit dubbele woonzorghuis draagt Vrijborg bij aan de kwalitatieve en gestage groei van deze landelijk opererende exploitant van particuliere woonzorghuizen.

Het ontwerp is van de hand van B+O architecten. De omgevingscommunicatie is opgestart en momenteel wordt, in overleg met de gemeente, gewerkt aan het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Na het afronden van het grondwerk vanaf het voorjaar is de start bouw beoogd voor de zomer van 2023. Oplevering zal dan plaatsvinden in het voorjaar van 2025.