Ontwikkeling woonzorghuis 'Tante Gon' Boskoop

In de zomer van 2021 heeft Vrijborg de koopovereenkomst gesloten voor een ruim perceel aan de Zuidkade in Boskoop. Uniek gelegen, direct met de tuin aan het water van de drukbevaren Gouwe, verschijnt hier een woonzorghuis met 32 zorgappartementen.

Het perceel heeft tientallen jaren gediend als bouwwerf voor een wegenbouwbedrijf. In een verder verleden was hier het natuurbad Boskoop gelegen. De kademuur is recent vervangen en samen met de fraaie tuin en het, in historische architectuur op te trekken woonzorghuis, vormt het straks een fraai geheel. Passend bij de waterrijke omgeving.

De locatie ligt op loopafstand van het centrum en vanuit de tuin is de unieke hefbrug over de Gouwe te zien. Vrijborg realiseert het woonzorghuis in goed overleg met de omgeving en de gemeente. Inmiddels is er overeenstemming met Wonen bij de Familie; de toekomstige exploitant. Met dit woonzorghuis draagt Vrijborg bij aan de kwalitatieve en gestage groei van deze landelijk opererende exploitant van particuliere woonzorghuizen.

Het ontwerp is van de hand van NBArchitecten. De omgevingscommunicatie is opgestart en er wordt momenteel, in overleg met de gemeente, gewerkt aan het verkrijgen van de omgevingsvergunning zodat de aanvraag hiervoor in december 2023 ingediend kan worden. Naar verwachting zal de vergunning in het voorjaar van 2024 onherroepelijk zijn. De startbouw is beoogd voor de zomer van 2024 en de oplevering zal dan zo'n anderhalf jaar later plaatsvinden.