Ontwikkeling dubbel woonzorghuis Lingedonk Geldermalsen

Na een lange aanloopperiode heeft Vrijborg in het voorjaar van 2021 overeenstemming bereikt met gebiedsontwikkelaar Dura Vermeer voor de gezamenlijke ontwikkeling van een dubbel woonzorghuis in de uitbreidingswijk Lingedonk, direct bij het station van Geldermalsen. Deze unieke ‘buitendijkse’ nieuwbouwwijk is uniek gelegen tussen station en het oude centrum van Geldermalsen. Binnen het gebied is, naast een fraaie woonwijk met huur- en koopwoningen, ook de nieuwbouw gerealiseerd van een middelbare school. Het laatste deel van deze gebiedsontwikkeling betreft een appartementengebouw en een dubbel woonzorghuis dat Vrijborg ontwikkelt.

Het wordt een dubbel woonzorghuis met 42 zorgappartementen én een woning voor het zorgechtpaar. De locatie ligt op loopafstand van station en centrum in een fraaie ruim opgezette groene nieuwbouwwijk. Vrijborg realiseert het woonzorghuis in goed overleg met de gemeente en bouwer Dura Vermeer Bouw Zuid. Inmiddels is er overeenstemming met de toekomstige exploitant en institutionele eindbelegger. Met dit dubbele woonzorghuis draagt Vrijborg bij aan de kwalitatieve en gestage groei van deze landelijk opererende exploitant van particuliere woonzorghuizen.

Het ontwerp is van de hand van B+O architecten uit Meppel. De start bouw heeft plaatsgevonden in het derde kwartaal van 2022 en de oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in het vroege voorjaar van 2024.

Kijk ook eens op Kleinschalig wonen voor mensen met dementie - Het Gastenhuis