Ontwikkeling 18 woonzorg stadsappartementen in Tiel

Het gebouw ‘de Ark’ aan de Hoveniersweg in Tiel is door ons voor woningstichting KleurrijkWonen herontwikkeld naar 18 stadsappartementen voor begeleid wonen. De monumentale gevel blijft staan en daarachter realiseren we in nieuwbouw de appartementen en gezamenlijke ruimten. De eindgebruiker is Prezzent; een zorginstelling die aan mensen met een (verstandelijke) beperking diensten aanbiedt op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. De sloop van de bestaande, sterk verouderde opstallen is gestart in november 2019.

Geheel volgens planning is de nieuwbouw van 'de Ark' op 1 april 2021 opgeleverd. Wat een prachtig iconisch gebouw is het geworden: een fraai herstelde historische gevel met daarachter 18 schitterende nieuwbouw stadsappartementen.

Wij bedanken Zecc Architecten voor het doordachte ontwerp, de mensen van De Bonth van Hulten (Koninklijke VolkerWessels) voor het vakmanschap en detaillering (en het fraaie cadeau in de vorm van een kunstwerk wat is gemaakt van historische naamtegels die zorgvuldig verwijderd, en is aangeboden aan de nieuwe bewoners). Wat een gaaf project om als Vrijborg ontwikkeld te mogen hebben. We wensen de bewoners van Prezzent veel woonplezier in de nieuwe Ark!

Foto’s van project zijn ook te vinden op de website van de Zecc Architecten: www.zecc.nl/nl/project/2049/De...

Artikel Architectenweb:

Jongenspatronaat Tiel getransformeerd tot woonzorggebouw