Inloopavond nieuwbouw Pratumplaats en ’t Zand 46

November 2019 - Aan de Pratumplaats in Castellum Hoge Woerd komt een nieuw gebouw met zorgwoningen. Achter ’t Zand 46 komt een gebouw met zorgwoningen en aan ’t Zand 4 woningen. De gemeente organiseert samen met de beide ontwikkelaars een informatieavond om u op de hoogte te brengen.

Lees meer

Bouw September woonhuizen voor ouderen met dementie in Muiden vordert gestaag

Dinsdag 5 november 2019 - Op een bijzondere, mooie locatie aan de Vecht in Muiden bouwt Wonen bij September aan twee woonhuizen voor ouderen met dementie. Op Zorglandgoed Hoogerlust ontwikkelt September, in samenwerking met ontwikkelaar Vrijborg en aannemer MBB, een woonhuis waar ouderen met dementie kunnen wonen in een prachtige omgeving.

Lees meer

Bibberen op eenzame hoogte voor bouwvakkers op kantoorkolos Delflandplein

DELFT - De Torenhove werd ooit uit de grond gestampt als kantorengebouw. Nu worden het appartementen van een letterlijk ongekend niveau.

Lees meer

Laatste 'pareltjes' in wooncomplex 'Parc Glorieux' in Vught opgeleverd

VUGHT - Het was onder meer een pensionaat voor 'jongejuffrouwen', een juvenaat van de Broeders van Dongen, tandartsassistentes van het Koning Willem I College kregen er les. Nu zijn er in en bij Parc Glorieux in Vught bijna zestig moderne appartementen en rijtjeswoningen gebouwd. De laatsten zijn net opgeleverd.

Lees meer

Zorgwoningen op plaats van 't Grachtenhuys

TIEL - Met Steengoed Benutten helpt provincie Gelderland leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven. In Tiel worden 16 nieuwe zorgwoningen gebouwd op de plaats van het leegstaande patronaatsgebouw De Ark.

Lees meer

Wonen, onderwijs en horeca in oude Bredase kweekschool

BREDA - De voormalige kweekschool aan het Dr. Jan Ingehouszplein in Breda, die momenteel wordt verbouwd, moet een ‘dynamisch geheel’ worden waar mensen kunnen wonen, werken, studeren, recreëren en eten/drinken.

Lees meer

[On]Benut Breda - voorbeelden van mooie transformaties in Breda

Breda, donderdagochtend 28 maart 2019 - Vroeg in de ochtend stond Wethouder Daan Quaars met gebruikers, eigenaren, initiatiefnemers en ontwikkelaars stil bij de mooie voorbeelden van transformaties van gebouwen in Breda. Deze leveren een nieuwe en wezenlijke bijdrage aan de stad Breda.

Lees meer

Kleinschalige, luxe zorg bij Groot Waardijn Tilburg

TILBURG - Zaterdag opende wethouder Berend de Vries de nieuwbouw van Groot Waardijn aan de Ringbaan West in Tilburg. Zondag was er open dag voor nieuwsgierigen en geïnteresseerden.

Lees meer

Flink woningbouwplan voor Rietstok Gemonde

GEMONDE - Er zijn plannen in de maak voor een flinke uitbreiding van het woningareaal in Gemonde aan de Rietstok. Daar moet plek komen voor 28 nieuwe woningen.

Lees meer

Persbericht - Nieuwbouwplan en bouwkavels voor 28 woningen in Gemonde

In de omgeving van de Rietstok in Gemonde zijn plannen voor circa 28 nieuwe woningen. Ontwikkelaars Vrijborg Vastgoedontwikkeling BV en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV (onderdeel van Koninklijke VolkerWessels) willen 22 ‘nul-op-de-meter’ woningen bouwen, zowel levensloopbestendige woningen als eengezinswoningen.

Lees meer

Zorgappartementen op Hoogerlust Muiden

Muiden - Op zorglandgoed Hoogerlustaan de Weesperbinnenweg in Muiden moeten veertig zorgappartementen voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie en alzheimer komen.

Lees meer

Huize Groot Waardijn Tilburg

In opdracht van Vrijborg en Compartijn heeft H-kwadraat Architectuur te Tilburg een luxe, kleinschalige woonzorgvilla ontworpen, gelegen aan de Ringbaan West, hoek Berkdijksestraat in Tilburg.

Lees meer

Delft Hoog; wonen begint hier Delft

Delft Hoog; meer dan wonen alleen. Van woonstudio’s tot appartementen, elke ruimte ademt een eigen stijl en voor elk budget vinden we een woonruimte die bij je past.

Lees meer

18 appartementen voor begeleid wonen op plek De Ark Tiel

TIEL - Er komen appartementen voor begeleid wonen aan de Hoveniersweg in Tiel. Zorginstelling Prezzent gaat ze huren van woningcorporatie Kleurrijkwonen.

Lees meer

Van kweekschool naar appartementen Breda

BREDA - De grondige verbouwing van de voormalige kweekschool aan de Dr. Jan Ingenhouszplein in Breda gaat op 1 september van start. Er komen onder andere 74 huurappartementen in het gebouw, terwijl op het achterterrein nieuwbouw komt met 30 appartementen.

Lees meer

Wethouder Pennings geeft startsignaal bouw Kapel Glorieux Vught

Dinsdagmiddag 19 juni gaf Wethouder Pennings het feestelijke startsignaal voor de bouw van zes appartementen in de kapel achter het oude Mariaoord. Dit vormt het sluitstuk van de bouwactiviteiten waarbij de kloosterschool is getransformeerd naar een unieke woonomgeving met bijna 60 woningen.

Lees meer

Bouw appartementen in Vughtse kapel gestart; de kroon op Parc Glorieux Vught

VUGHT - De bouw van zes appartementen in de kapel van het voormalige meisjespatronaat Mariaoord aan de Glorieuxlaan is dinsdagmiddag officieel gestart. Het is de laatste fase van Parc Glorieux. Een herontwikkeling van bijzonder rijksmonumentaal erfgoed.

Lees meer

Culemborg krijgt sociale huurwoningen op toplocatie Culemborg

CULEMBORG - Sociaal huren aan en anders pal naast een A-locatie in Culemborg. Dat kan straks als de appartementen worden opgeleverd die worden gebouwd op de plaats van het voormalige zorgcentrum Elisabeth-hof. De woningen zijn vermoedelijk eind 2020 gereed.

Lees meer

Horeca en honderd huurwoningen in oude Bredase kweekschool Breda

BREDA - Er komen in totaal honderd huurappartementen in en achter de voormalige kweekschool aan het Dr. Jan Ingenhouszplein in Breda. De kapel bij het gebouw krijgt een horecafunctie en er komen commerciële ruimtes.

Lees meer

Zorgvilla voor senioren met dementie Tilburg

TILBURG - Op het voormalige zwembadterrein aan de Ringbaan-West komt een residentie voor zorgbehoevende ouderen.

Lees meer

Stapelverliefd op voormalig klooster Mariaoord: 'Er heerst hier nog steeds de serene sfeer' Vught

VUGHT - In de kapel van het voormalige meisjespatronaat Mariaoord komen zes appartementen. Het is de laatste fase van Parc Glorieux, een herontwikkeling van een bijzondere rijksmonumentale plek aan de Glorieuxlaan in Vught.

Lees meer

Vrijborg wil alternatief plan sheddaken Oss direct uitvoeren Oss

OSS - De Vughtse projectontwikkelaar Vrijborg wil direct aan de slag met het sheddakencomplex aan de Oostwal in Oss. Dat schrijft directeur Tony Koster in een brief aan het Osse gemeentebestuur en de -raad.

Lees meer

Woningen op plaats van De Ark Tiel

TIEL - Er mogen zestien appartementen komen op de plek van het gebouw de Ark en de naastgelegen voormalige dansschool aan de Hoveniersweg in Tiel.

Lees meer