Herbestemming rijksmonumentale montessorischool Tilburg

Vrijborg ontwikkeld in opdracht van een belegger de rijksmonumentale/binnenstedelijke voormalige montessorischool aan de Loudonstraat in Tilburg naar 12 appartementen.

Deze mooie ontwikkelopgave betreft de transformatie van het rijksmonument van circa 2.000m2. Vrijborg treedt namens de belegger op en er wordt nauw samengewerkt met de gemeente, provincie en RCE. Het monumentale pand was vroeger een montessorischool. De eigenaar van het complex heeft het pand eind 2017 aangekocht, vervolgens heeft hij Vrijborg gevraagd de herontwikkeling op zich te nemen.

De gemeente ziet naast de behoefte aan middeldure huurappartementen. De voormalige school ligt net buiten de centrumring. De locatie ligt hiermee zeer centraal: een kilometer afstand van het centrum en Centraal Station. De wijk Armhoef is een fraaie 30-er jaren buurt Oud-Zuid. Kenmerkende gebouwen in de wijk zijn de voormalige Sacramentskerk en Liduina-klooster die beiden herontwikkeld gaan worden t.b.v. wonen. Ook de oorspronkelijke en uitgebouwde basisschool Armhoefse-Akker ligt in deze prettige woonwijk, met aangrenzend de Pelgrimhoeve. De locatie ligt praktisch aan de Ringbaan Oost, tegen het centrum op 2 minuten van de A58. Het is een zeer gewilde woonomgeving door de ligging, sfeer en bouwstijl!