Ontwikkeling van Woonzorgcomplex in Noord-Brabant

Vrijborg heeft in het voorjaar 2017 een grondpositie verworven van 3.000 m2 in een parkachtige setting binnen een groeigemeente in Noord-Brabant. Inmiddels is hier voor risico van Vrijborg een woonzorgcomplex van 25 eenheden en circa 2.000 m2 BVO op ontwikkeld dat afgenomen gaat worden door een particuliere zorgaanbieder. Het gemeentelijke beleid is primair gericht is op de instandhouding en beheer van het park. Ten behoeve van de maatschappelijke functie en voorzieningenbehoefte binnen de gemeente is door het college B&W gebruik gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid en wordt een deel van het parkbestemming gewijzigd zodat nieuwbouw hier mogelijk is. 

Vrijborg heeft zich met de architect – Molenaar, Bol, Van Dillen Architecten uit Vught - tot doel gesteld de open groene parkachtige setting te handhaven waarbij de bestaande bomenstructuur gewaardeerd is en in stand blijft. Het unieke wonen uit zich niet alleen in de kloeke uitstraling van het bakstenen gebouw, maar zeker ook door de positie op het terrein. Met een oprijlaan, heldere entree en klassieke elementen in de architectuur. Kortom, als een echt landhuis. Door deze vormgeving waarborgen we de parkachtige opzet. De appartementen zijn zo georiënteerd dat men zoveel mogelijk daglicht binnenkrijgt met natuurlijk uitzicht op het park. Direct rondom het huis komt een afgeschermde ruime tuin zodat de bewoners vrijheid van beweging hebben. Uiteraard krijgt het complex de beschikking over algemene-, sociale- en dienstruimten van waaruit de gewenste service en zorg zal worden geleverd. De realisatie is beoogd vanaf voorjaar 2018, oplevering wordt verwacht begin 2019.