Transformatie kantoorgebouw naar 208 appartementen

Voor Van der Vorm Vastgoed transformeert Vrijborg het kantoorgebouw Torenhove naar een woongebouw met 208 appartementen met de nieuwe naam Delft Hoog.

De transformatie is in twee fasen uitgevoerd. Tijdens de eerste fase zijn vloer 1 tot en met 9 getransformeerd naar 102 appartementen met een vloeroppervlak tussen de 25 en 75 m2 GBO. De bovenliggende verdiepingen waren toen nog in gebruik als kantoorverdiepingen, wat de transformatie extra gecompliceerd maakte. Fase I is in 2015 gestart met een goede voorbereiding en de opstart van het verhuurtraject en medio volverhuurd 2016 opgeleverd.

2017 is gestart met het het ontwikkel- en ontwerpproces van de 2e fase, waarbij vloer 10 tot en met 22 worden getransformeerd naar nog eens 106 appartementen met een vloeroppervlak tussen de 45 en de 180 m2 GBO. Onderdeel van de tweede fase is ook de complete metamorfose van de betongevel tot een moderne aluminiumgevel. Hierdoor is de uitstraling van het gebouw compleet veranderd en sluit deze aan bij de high end appartementen die in het gebouw zijn gerealiseerd.

Fase II is, onder de verantwoordelijkheid en aansturing van Vrijborg, inmiddels ook zo goed als volledig verhuurd en de bouw is vol in gang. De oplevering van de 2e fase verwachten we in het tweede kwartaal van 2020 te gaan realiseren.